Check-in

Hoe een voorval een rippel-effect kan hebben op andere plekken.

Ik zie veel teams en meetings waar men ‘gewoon’ bij elkaar komt en aan de slag gaat. De ene keer wat effectiever dan de andere keer. Ik geloof erin dat een van de factoren om én effectiever én elkaar meer te leren kennen gaat over de aandacht voor elkaar.

Deze week heb ik een voorval gehad waar ik ben uitgevallen tegen iemand. Iemand die me dierbaar is werd niet goed behandeld en dat deed me meer dan ik dacht, daar heb ik m’n mond over opengetrokken. Ik heb veel geduld en rust dus dit is een zeldzaamheid bij mij. Daarmee heeft deze situatie nog 2 dagen in m’n achterhoofd gespeeld.

Het kan best zijn dat ik in die 2 dagen wat feller ben of wat meer ongenuanceerd. Stel ik zou dan een meeting hebben, kan ik dat dan echt scheiden of neem ik dat ergens toch mee in hoe ik overkom? Dat is precies waarom ik een check-in belangrijk vind aan het begin van een meeting.

Tijdens een check-in stel ik graag 2 vragen:

  • Hoe zit je erbij?
  • Heb je nog ergens aandachtslijntjes? (en heb je iets nodig daarvoor)

 Ik zie veel dat mensen gewend zijn om gelijk over de inhoud te beginnen. Of ouwehoeren/ roddelen/ klagen of varianten daarop. Daarmee ga je voorbij aan hoe mensen op dat moment (!) zich voelen of iets op hun hart hebben.

Had ik in de genoemde 2 dagen dus een meeting gehad met een check-in, had ik genoemd dat ik dat voorval heb gehad en dat het nog impact op mij heeft. Daarmee weet de rest van de groep ook gelijk wat er aan de hand is als ik even wat anders reageer dan ze gewend zijn. Het kan ook veel zeggen over wat ik belangrijk vind als mens.

Hoe vaker je dit met een team doet, hoe meer je elkaar ook buiten de inhoud leert kennen. Wat speelt er bij iemand en wat voor impact heeft dat. Het hoeft niet uitgebreid, het mag zo ‘diep’ je zelf wilt of comfortabel bij bent. Uiteindelijk gaat het om eerst even aandacht aan elkaar te schenken voordat je spijkers met koppen kan slaan over inhoud.

Wat voor ervaring heb jij met check-ins? Welke vragen stel jij om aandacht aan elkaar te schenken?

Geen reactie's

Geef een reactie