Een mooi cadeau

Heb jij dat ook wel eens: ‘wat moet ik nou weer geven’?

Tijdens mijn klussen kom ik bij veel verschillende mensen over de vloer. Alles schilderen of een lampje ophangen, elektra aanleggen voor een buitenveranda of een ombouw van een meterkast maken, iedereen heeft wel een andere vraag, wens of probleem. Juist de diversiteit vind ik leuk, erachter komen wat de ‘echte’ vraag is, opties aan de klant geven met voor- en nadelen, goed communiceren, het lijkt op veel vlakken op mijn oude werk als projectmanager maar is nu veel praktischer 😊

De impact die ik kan hebben om iets af te leveren waar de klant mee tevreden is, dat maakt mijn werk leuk. Voor mij maakt het dan niet uit wat het precies is. De kers op de taart is echter wel als klanten er echt naar uitkijken als het klaar is.

Waar dat vaak extra het geval is, is als mensen een nieuw huis hebben gekocht. Een verhuizing staat niet voor niets in het lijstje van grote levensgebeurtenissen. Je leeft ernaartoe, je maakt een nieuwe plek weer je eigen, naar jouw wensen en ideeën.

Als vriend of kennis van iemand die verhuist, is het een uitgelezen moment om een keer langs te gaan, en vaak wordt er dan iets gegeven. Persoonlijk geef ik steeds minder spullen tenzij erom gevraagd wordt, wel geef ik nog al eens tijd in de vorm van iets wat ik zelf gemaakt heb.

Afgelopen tijd ben ik een paar keer door diverse klanten gevraagd om te komen klussen bij een vriend of familielid van die klant. Dit vind ik echt een mooie manier om iemand iets te schenken. Het is nuttig voor degene die het ontvangt, die houdt ook nog eens zeggenschap over wat er mag gebeuren. En het is extra leuk voor diegene die het geeft, als het echt welkom wordt ontvangen!

Geen reactie's

Geef een reactie