Intenties koppelen

Een methodiek om veel dingen te onthouden is om ze in gedachten visueel te koppelen aan dingen die in je huis staan. Je loopt dan in gedachten een rondje door je huis en komt steeds iets tegen. Elk nieuw ding wat je wilt onthouden koppel je in gedachten aan iets in je huis. Je huis en de inhoud hoef je namelijk niet bewust te onthouden, juist door het logisch koppelen van de nieuwe dingen aan de plekken of objecten in je huis maakt dat je die nieuwe dingen makkelijk terug kan halen in gedachten.

Zo laat ik een intentie ook koppelen aan iets visueels. Niet in gedachten, wel aan iets fysieks. Als klusser maak ik items die prima geschikt hiervoor zijn. Ik kom om een vloer te leggen, een kast op maat te maken, een nieuwe vensterbank te monteren, allemaal plekken voor mogelijkheden. Want deze hebben zowel een zichtkant als een kant die je nooit meer ziet.

Juist die kant die je nooit meer ziet is kan namelijk ook toegevoegde waarde hebben. De onderkant van een vloer, de achterkant van de nieuwe kast, etc. Schrijf je hier een intentie of wens, dan zal dat nog lange tijd doorwerken. Want elke keer dat je naar die vloer, kast of ander object kijkt, zal je dat moment van die intentie of wens ook herinneren en daarmee weer even aandacht geven!

Wat heb jij gemaakt de afgelopen tijd waar je wel een wens aan kan koppelen op die manier?

Geen reactie's

Geef een reactie