De struggles van je eigen pad volgen

Ik ben groot voorstander van je eigen pad volgen. Dat is wellicht ook ingegeven door mijn vader, die in mijn beleving tijdens zijn leven precies wist wat ie wilde en altijd zijn eigen weg heeft gevolgd. Waar hij zo opvolger in de bakkerij van zijn opa en vader kon worden, wist hij al vroeg dat ie in de muziek wilde.

Eigen pad

Hoe zijn pad eigenlijk echt is gelopen, heb ik het nooit met hem over gehad. Was het puur mijn beleving dat ie het altijd al precies wist? Hoe heeft hij zijn beslissingen gemaakt? Nu kan ik het niet meer vragen…

Ik volg m’n vader in zijn manier, ook ik volg mijn eigen pad. Ingegeven doordat ik meer met coaching wilde doen ben ik vorig jaar zelfstandig ondernemer geworden, in combinatie met training geven in project management en ondernemingsraad. En als laatste tak klussen.

Ik geloof er sterk in dat als je weet wat je wilt dan het universum meewerkt. Door het ontwikkelen van je intuïtie zie je dan ook de kansen die op je pad komen en weet je wanneer je wel en niet kan instappen. Elke keer vergt het namelijk wel weer het checken met je missie. Past het bij je? Wil je deze kant op? Of komt dit (weer) op je pad door je verleden, wat je altijd hebt gedaan, of bekend voor staat en is dit daarmee niet (meer) wat je wilt?

De andere kant daarvan geldt ook. Als je (nog) niet goed weet wat je wilt, kan je er wel veel energie in steken maar de vraag is of dat effectief is. Ben je aan symptomen aan het werken of ben je bezig met de oorzaak?

Dit is wat er bij mij op dit moment ook speelt. Met klussen ben ik veel aan het doen, daar weet ik namelijk precies wat ik wel en niet kan en daarbij steeds beter wat ik leuk vind. Bij het trainen heb ik op dit moment ook een duidelijke focus door de 2 onderwerpen.

Alleen precies het coachen staat nog in de startblokken. Afgelopen half jaar heb ik er wel tijd en energie in geïnvesteerd. Ik heb leuke gesprekken erover met mijn (klus)klanten en daarmee groeit mijn netwerk en bekendheid al wel. Opdrachten om mensen te coachen heb ik nog niet gehad.

Ergens heb ik het vermoeden dat er misschien nog iets onder water bij me speelt. Een belemmerende overtuiging? Ik ben er nog niet over uit waar de oorzaak ligt. Of is het toch eerst nog meer tijd en energie investeren?

Voor mij is het systemisch werk een belangrijk onderdeel in m’n leven. Het is altijd een uitstekende manier om uit te zoeken wat er in het onderbewuste afspeelt.

Dus toen vervolgens een 2-daagse systemisch ondernemen van Siets Bakker op m’n pad kwam was de keus snel gemaakt.

Ik kijk er erg naar uit met de systemische bril naar mijzelf als ondernemer te kijken en te onderzoeken wat er nodig is om de volgende stap te maken! Ongetwijfeld niet per definitie leuk, wel zeer nuttig.

Gelukkig weet ik inmiddels dat je eigen pad volgen niet volgens die mooie rechte lijn is 😊

Geen reactie's

Geef een reactie