Van actie naar verandering

Zonder actie geen verandering?!

Dit weekend heb ik me ondergedompeld in Ayuna Festimony. Samen met mn vriendin, alleen in mn eigen wereld of samen met anderen. Verschillend en gelijkgestemd, man en vrouw, oud en jong.

Zoals het leven was het weekend ook zo voor mij. Up en down, flow of niet. Bekend terrein opzoeken of iets nieuws proberen. Zoals dat ik de mensen die ik coach ook stimuleer om de stretch op te zoeken, heb ik die stretch ook voor mezelf op proberen te zoeken.

Zodra je er open voor staat kan je nieuwe inzichten verkrijgen, een weekend als deze was daar uitermate geschikt voor. Ik hoor nog wel eens dat inzichten vervliegen over de tijd. Voor mij is er wat dat betreft iets gerelateerds dit weekend blijven hangen.

Inzicht zonder actie is namelijk geen verandering.

Wil je echt iets veranderen in je leven zijn inzichten heel leuk en goed. Ik geloof er sterk in dat hoe meer je jezelf kent, hoe beter je jezelf staande kan houden in een complexe wereld. Dichterbij jezelf komen betekent voor mij ook makkelijker verbinding aan kunnen gaan met de ander.

Alleen heb je die actie ook nodig om iets met inzichten te doen, je mindset of je gedrag te veranderen. En dat is soms makkelijk om te vergeten. Voor mij geldt dat even goed, intenties heb ik vaak wel maar of ik vergeet soms ook om het om te zetten in actie.

Dit zo delen helpt mij om het te gaan herinneren. Acties hoeven daarmee ook niet perse ingewikkeld of groot te zijn. Heb ik nu zelf genoeg die stretch opgezocht hiervoor? Ik kan het je over een tijdje vertellen…

Hoe zit dat voor jou? Wat doe jij om inzichten om te zetten in veranderingen?

#persoonlijkleiderschap #verandering #actie #inzicht #jouwleven #jouwklus

Geen reactie's

Geef een reactie