Veranderende omstandigheden

Wat doen veranderende omstandigheden voor jou?

Dit jaar ging ik van werken binnen een organisatie naar zelfstandig ondernemer. Van een dagelijks ritme naar tijd die ik zelf kon indelen. Van rekening houden met de agenda en doelen van een ander naar zelf bepalen welke richting ik in wil bewegen.

Als zelfstandig ondernemer ben ik nu op veel verschillende vlakken aan het ontdekken en leren. Naast praktische klussen regelen (administratie doen, verzekeringen regelen etc) gaat het ook over allerlei mentale klussen: wie ben ik en wat neem ik mee, wat ben ik waard, wie is mijn ideale klant en ga zo maar door.

Het mooie daarvan is dat je zelf de regie in de hand hebt. Hoe je je dingen doet is voor iedereen anders. Ik volg in dit onderzoek vooral mijn intuïtie, als ik lekker in m’n vel zit en ik in m’n hoofd ruimte voel komen de ingevingen en inspiratie vanzelf.

Om in die modus te komen helpt het mij om m’n zaakjes goed op orde te hebben. Ik werk graag met lijstjes en kladjes zodat ik niet alles hoef te onthouden. Als iets uit m’n hoofd is ontstaat er geestelijke ruimte.

De bewustwording hiervan heb ik al aardig wat jaren, en toch is het elke keer weer het besef krijgen dat ik iets op moet schrijven. Het zijn dan vooral de momenten als ik ’s nachts wakker wordt, dan in een staat kom van komende zaken overdenken en in een loop blijf hangen.

Op zo’n moment kan het soms even duren voordat ik besef dat ik in zo’n loop zit. Bewust daarvan worden zorgt er gelijk voor dat ik er even uitga, wat dingen opschrijf en terug in bed weer in slaap kan vallen.

Zo had ik deze week een soortgelijke bewustwording. De vrijheid en onregelmatigheid die ik nu heb maakte dat ik m’n wekker steeds op een ander moment zette, en op sommige dagen ook niet. Vandaag was zo’n dag zonder wekker, en toch werd ik vroeg wakker.

Toen viel ineens het kwartje voor mezelf.

Ik vond het altijd heel prettig een vast tijdstip te hebben waarop ik opstond, al dan niet met wekker. Ergens in mijn veranderend leven dit jaar ben ik dat onbewust kwijtgeraakt.

Nu dat ik me daar bewust van ben, ga ik dat volgende week weer opstarten. Op de dagen dat ik pas later weg hoef, levert het me gelijk extra tijd op. Tijd die ik kan steken in mijn bedrijf of andere openstaande acties!

Wat doe jij nu anders dan je persoonlijke voorkeur? En welke omstandigheden hebben daarvoor gezorgd?

#bewustwording #verandering #persoonlijkevoorkeur #omstandigheden #kwartjes

Geen reactie's

Geef een reactie