Wat doe jij eigenlijk?

Heb jij dat ook, dat als je een vraag voorgeschoteld krijgt, er dan soms ter plekke een ander antwoord uitkomt dan wat je bedacht had? Of achteraf dacht: “had ik maar…”

Wat je op dat moment bezighoudt, waar je het meeste tijd aan spendeert of je misschien wel zorgen over maakt, het kan ook gewoon op de automatische piloot gaan. De ene keer is het wat meer doordacht dan de andere keer. Neem je even de tijd om erover na (of eigenlijk voor) te denken?

Vandaag ben ik alweer 2 jaar zelfstandig ondernemer. De tijd vliegt 😊 Precies hierover viel me laatst iets op. Ik kreeg weer eens de vraag van iemand: wat doe je eigenlijk? Heel vaak begin ik dan toch met ‘ik ben zelfstandig ondernemer’.

Gek eigenlijk, had je me die vraag 3 jaar geleden gesteld, had ik toch ook niet geantwoord met ‘ik ben in vaste dienst’? Het is toch ‘maar’ een vorm in wat je doet?

In het moment verwacht ik de vraag soms niet. En dan is een makkelijk antwoord ook een antwoord. Niet perse het juiste antwoord 😉 Want er komt dan vaak wel weer een vervolgvraag achter: ‘ja maar wat dóe je dan’? 

Eerlijkheid gebiedt me dan wel te zeggen dat ik niet altijd een mooi verhaal paraat heb, ik zou het dan eerder als een opsomming benoemen. En dat is ook gewoon hoe het op dit moment voor me is. Wat ik doe en niet doe aan losse onderdelen kan ik prima benoemen, maar hoe dat dan precies samenkomt…

Tegelijkertijd is het zelfstandig ondernemerschap niet alleen een vorm. Want ook daarin merk ik dat er vele aspecten inzitten die daar specifiek op zijn en ook tijd en energie nodig hebben. Alleen gaat het wellicht wel over het gewicht wat ik daar zelf in leg.

Terug naar de vraag, is het dan heel erg dat ik nog niet precies hoe ik in een compact antwoord kan benoemen wat ik doe? Ja en nee… Het is niet erg want ik doe leuke dingen, ik ben aan het leren en ontdekken en steeds meer mensen weten me te vinden in wat ik doe en kan. Kan dat beter? Ja zeker, want ik heb meer in huis wat ik nog niet allemaal inzet.

Toen m’n bedrijf 1 jaar was heb ik een cadeautjes naar buiten gegeven in de vorm van wat gratis coachingsessies. Nu is m’n bedrijf 2 jaar en geef ik een cadeau naar mezelf. Ik ga namelijk mijn overkoepelend verhaal beter maken. Met uiteindelijk doel om al mijn skills beter tot uiting te laten komen. Ik geloof dat ik daarmee ook een kleine bijdrage kan leveren aan deze wereld!

Ik vind het prettig dit niet alleen te hoeven doen, dus ga ik dit onder de deskundige begeleiding van Selma Foeken ☂️ en Florien Versteegh doen, tijdens een ‘paraplu-traject’.

Dus vraag mij over een tijdje eens opnieuw: wat doe jij eigenlijk? En laat het antwoord jou (en mij) verrassen! 😊

Geen reactie's

Geef een reactie