Zoveel mensen zoveel manieren

Je kan jezelf niet wegstoppen, je neemt jezelf altijd mee in alles wat je doet. Dit zie ik in mijn werk als klusser ook goed terug in hoe verschillend klanten kunnen zijn. Mijn coachpet staat dan wellicht niet op, tegelijkertijd zie en merk ik wel veel van hoe een klant de dingen aanpakt.

Bij de ene klant kom ik binnen en is de eerste vraag wat ik wil drinken en of ik hulp nodig heb met spullen sjouwen, bij de andere klant komt de vraag nooit. Sommige klanten geven me vrij spel over de keuzes die gemaakt moeten worden, terwijl anderen er bijna met de neus bovenop blijven staan of regelmatig komen kijken of het wel ‘goed’ gaat.

Ga je een laagje dieper kijken, dan gaat het onder andere over vertrouwen, afstemming en delegeren. Hoe ga jij om met mensen die je misschien weinig kent en afhankelijk van bent? Of dat nou is door het inhuren van iemand, of een collega op je werk waar je iets van gedaan wilt krijgen…

Hoeveel geef je echt uit handen van wat er gedaan moet worden? Stem je af en doe je dan een stap terug om de ander de ruimte te geven om het op te pakken? Of blijf je eigenlijk de ruimte innemen en geef je de ander niet de kans om de juiste plek in te nemen en zo de taak te volbrengen?

Als er in je eigen leven dingen gebeuren waar je last van hebt, die steeds terugkomen en je komt er niet goed achter waarom, dan helpt het om daar eens in te duiken. Juist in de praktijk kijken wat er gebeurt bij jou, erover te hebben en te reflecteren geeft je inzicht in je eigen patronen, je eigen gedrag.

Hier zet ik de combinatie van klussen en coachen voor in. Ga eens onder mijn begeleiding zelf aan de slag met je handen, dan kan ik ondertussen observeren wat voor gedrag je laat zien en daar het met jou over hebben. Lekker aan de slag om iets zelf te maken en dan ook nog eens een stukje persoonlijk onderzoek, de ideale combinatie als je persoonlijke ontwikkeling ook leuk en praktisch wilt maken!

Geen reactie's

Geef een reactie