Home » Over Frans » Werkwijze Klussen

Werkwijze

Hoe pak ik jouw klus aan?

KLUSSEN

Kast op maat

Van idee naar oplevering

Een kast volledig naar wens gemaakt. De stijl naar aanleiding van een pinterest foto van de klant. De basis gemaakt van MDF en wit geschilderd, onderin deurtjes en lades van eik. De lades voorzien van leren grepen. De kast kamerhoog gemaakt om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. De open ruimte bovenin voorzien van verstelbare planken om zo variabiliteit qua indeling te geven.

Aanleg elektra

Voorbereidingen nieuwe keuken

Als voorbereiding voor een nieuwe keuken, het complete elektraplan gemaakt, leidingen ingefreesd en uiteindelijk ingebouwd en afgewerkt.

Verandering woonkamer

Van open naar afgesloten

Deze klant wilde de keuken weer afgesloten hebben met een deuropening op een andere plek. Door middel van gipsblokken de muur weer dichtgemaakt en een nieuwe deur met kozijn geplaatst. Opgeleverd zodat de stukadoor het af kon werken.

Van oud naar opgefrist

Schilderklus in tiny house

Dit complete tiny house van top tot teen binnen geschilderd. Alle naden van het systeemplafond gekit. Balken geschilderd, plafond en muren gelatext. Diverse kitnaden vernieuwd.

Voorbereiding schilderwerk

Kattenluik dichtmaken

De vorige bewoner van deze klant had in de deur een kattenluik zitten. Deze heb ik eruit gehaald, het gat dichtgemaakt met hardhout en daarna in stijl gemaakt met een frees en beitels. Klaar om daarna weer te schilderen.

Draairichting deur

Kozijn omdraaien

Ook in nieuwbouw is soms iets wat niet bevalt. De draairichting van de deur was niet optimaal voor deze klant omdat de deur anders tegen de piano kwam. De deur eruit gehaald, het kozijn losgehaald, omgedraaid en weer vastgezet. Deur er weer in, afkitten en het lijkt net alsof het altijd zo zat.

Traphek op maat

Verbouwde zolder

Deze klant heeft de trap naar zolder toe laten verplaatsen naar een meer optimale plek in het huis en wilde daarbij een traphek eromheen hebben. Deze heb ik op maat gemaakt, vastgemaakt en afgekit zodat die daarna geschilderd kon worden.

Schutting plaatsen

Hergebruik oud materiaal

Hier heb ik een schutting volledig opnieuw opgebouwd, alle palen en poort zijn nieuw, de schuttingdelen waren gebruikt en nog goed. De klant heeft hierbij ook geholpen.

Trapleuning maken

Kleinkind-proef

Oorspronkelijk had dit statige pand geen trapleuningen omdat de architect dat niet nodig vond. Om de trap toegankelijker te maken voor de kleinkinderen heb ik passende trapleuningen op maat gemaakt en geschilderd opgeleverd.

Ombouw verwarming

Gepersonaliseerde stijl

Deze verwarmingsombouw heb ik op maat gemaakt inclusief afneembare panelen. Het definitief schilderen van de panelen heeft de klant zelf gedaan.

Ombouw meterkast

Kast op maat

Bij deze klant zat de meterkast en gasmeter lelijk in beeld in de gang. Om dit weg te werken en tevens opslag te hebben voor schoenen of andere spullen heb ik deze kast op maat gemaakt en kaal opgeleverd.

Oppimpen hal

Nieuwe vloer

Een nieuwe laminaatvloer gelegd in deze hal en in een kamer, ook alle deuren geschilderd om zo te hal lekker op te frissen.

Opknappen kozijn

Houtrot en nieuw raam

Deze klus begon met de vraag om houtrotreparatie te doen van het kozijn. Tijdens het verwijderen van de houtrot bleek dat er een plaat zat op de plek waar oorspronkelijk een raam had gezeten. In overleg met de klant er weer een openslaand raam van gemaakt.

Kast opknappen

Nieuwe oude kastdeur

Een jaren-30 woning waar nog mooie paneeldeuren in heel het huis zitten. Behalve... 1 kastdeur, daar ontbrak een deur. In overleg met de klant een mooie oude jaren-30 deur gezocht, volledig kaal gemaakt en op maat gemaakt voor de kast.

Terrasmetamorfose

Veiliger en gebruiksvriendelijker

Voor deze oudere mensen heb ik rubberen terrastegels geplaatst in plaats van het kunstgras wat er lag. Deze tegels zijn een stuk makkelijker schoon te houden en iets veiliger mocht er iemand vallen.

Elektra

Elektra in garage

Aanleg

Van spaghetti naar een overzichtelijk geheel, netjes en veilig. De kabels van meterkast naar garage waren al gelegd, ik heb de buitenkeuken aangesloten, heaters opgehangen onder een overkapping en extra stopcontacten bij de buitenbank.

Van vast naar open

Klepraam op maat gemaakt

Dit raam was ooit dichtgemaakt en had een vast raam. De klant wilde hier graag een klepraam voor terug. Dit raam heb ik vanaf de basis zelf op maat gemaakt. Volledig geschilderd en afgewerkt opgeleverd.

Broyeur toilet

Broyeurtoilet

Uitbreiding in badkamer

In een bestaande badkamer een wc bijplaatsen is bijna niet te doen zonder sloopwerk. Tenzij er een wasmachine aansluiting zit, dan heb je namelijk de mogelijkheid om een broyeurtoilet te plaatsen. Dit is een speciaal toilet die een vermaler in zich heeft en daarmee geen 110mm riolering nodig heeft, alleen maar 40mm.

Keralit rabatdelen

Kunststof rabatdelen

Houten delen vervangen voor Keralit

Hout kan lang meegaan maar heeft regelmatig schilderwerk nodig. Het kan daarom interessant zijn om dat te vervangen door kunststof panelen van Keralit. Hier heb ik dit samen met de klant gedaan bij alle ramen van het huis.

Gestuucte kast op maat

Naar ontwerp van de klant

De meeste kasten op maat maak ik van hout. In dit geval had de klant hele duidelijke wensen en wilde de kast in hetzelfde materiaal als de muur. Hier heb ik een houten frame gebouwd, bekleed met gipsplaten en daarna volledig gestuuct. Tevens op 2 plekken een stopcontact en mooie eiken deuren aan de onderkant die mooi in het vlak vallen.

Schuifdeuren in schuine kant

Opbergruimte creeren

Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte bij een schuine kap om spullen op te bergen? Dan kan door het gebruik van een schuifdeursysteem. Hier heb ik op 4 verschillende plekken in het huis schuifdeuren gemaakt, inclusief afwerking bij de bestaande balken.

Werkbus

Bus

Vol gereedschap, materiaal en kennis

Ik kom voorrijden met deze bus. Volledig naar eigen inzicht ingericht en vol met gereedschap en materiaal. Neem eens een kijkje als ik bij je bezig ben, het laat ook zien hoe ik werk 🙂

Werktent

Bescherming tegen de elementen

Mocht ik op lokatie buiten moeten werken en het regent, neem ik mijn werktent mee zodat het materiaal, mijn gereedschap en ikzelf droog blijf. Dit scheelt ook in het in- en uitlopen van de woning.

Werkplaats

Thuisbasis

Allerlei voorbereidende werkzaamheden kan ik in mijn werkplaats/ klushok aanpakken. Compact maar vol met gereedschap en basismateriaal. Deze heb ik ook volledig opgeknapt met een epoxyvloer, opnieuw gestucte muren en op maat gemaakt elektraplan.